Служители са обяснили, че разрушителят на американските ВМС USS Carney е

...
Служители са обяснили, че разрушителят на американските ВМС USS Carney е
Коментари Харесай

САЩ прехвана от кораб в Червено море ракети и дронове , изстреляни срещу Израел

Служители са обяснили, че разрушителят на американските Военноморски сили USS Carney е бил в Червено море и е прехванал взривните устройства.

По думите на военачалник Пат Райдър, прессекретаря на Пентагона, ракетите са били крилати и за наземно нахлуване. Имало е и няколко дрона, също изстреляни от силите на хусите в Йемен. Райдър е отбелязал, че са били свалени над водата.

" Не можем да кажем сигурно към какво са били ориентирани тези ракети и дронове, само че те бяха изстреляни от Йемен на север по Червено море, евентуално към цели в Израел ", е споделил Райдър на брифинг в Пентагона.

Ракетите са били свалени, тъй като са " представлявали евентуална опасност " въз основа на техния полетен профил.

Съединени американски щати са подготвени да създадат всичко належащо, " с цел да защитят нашите сътрудници и нашите ползи в този значим район ", безапелационен е генералът и е споделил, че Съединени американски щати към момента разследват каква е била задачата.

Според израелски медии, позоваващи се на техни източници, задачата е била точно Израел.

Бунтовниците хути показаха поддръжка за палестинците и заплашиха Израел на фона на войната Израел- " Хамас ". Лозунгът на подкрепяната от Иран формация е " Смърт за Америка, гибел за Израел, прокълнете евреите, победа за исляма ", прибавят от The Times of Israel.

Иран неведнъж е предупреждавал, че Израел може да се изправи пред по-големи закани, в случай че не спре войната си против терористите от Газа, почнала след терористичната офанзива на " Хамас " на 7 октомври в Южен Израел, при която бяха убити 1400 израелци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР